Chce predať reštauráciu, aby zachránil život chorej zamestnankyni

09.01.2014 Celý región

Texas 8. januára (TERAZ.sk) - Majiteľ reštaurácie v štáte Texas sa rozhodol, že predá reštauráciu, aby zachránil život svojej zamestnankyni, ktorá má rakovinu. V decembri diagnostikovali 19-ročnej Brittany Mathis tumor na mozgu vo veľkosti ping-pongovej loptičky. Problém nastal vtedy, keď zistili, že nemala zdravotné poistenie. O prípade informoval portál independent.co.uk na svojej stránke.

Michael De Beyer sa rozhodol, že predá reštauráciu Kaiserhof Restaurant, ktorá funguje už takmer 15 rokov, aby pomohol mladej čašničke. "Nie som schopný sa iba tak pozerať", povedal De Beyer. Jedným dychom dodal, "nemohol by som žiť sám so sebou a nikdy by som nebol šťastný, ak by som zarábal peniaze s vedomím, že som jej nepomohol."

Brittanina matka, ktorá pracuje v reštaurácii u svojej staršej dcéry, po tejto správe okamžite zavolala majiteľovi a poďakovala mu v mene celej rodiny. Manžel Barbari Mathis zomrel v roku 2000 vo veku 33 rokov, keď mu diagnostikovali tumor na mozgu.

Od roku 2010 sú Američania povinní zabezpečiť si zdravotné poistenie, v opačnom prípade im hrozí pokuta. Reforma zdravotného poistenia bola jedna priorít Baracka Obamu v jeho prvom funkčnom období na poste prezidenta.
 

Vyberte región